Historia

Idén till produkten kommer från Rhevas grundare och startades som ett UF-företag 2016. Därefter vidareutvecklades företaget till ett aktiebolag under hösten 2017.

Sommaren 2013 föddes idén då hästen Fengur fick ett sår på framknät. Såret var så pass djupt att det behövde sys, men veterinären ansåg att detta var omöjligt eftersom skadan var lokaliserad vid en led.

Då detta skedde under den värsta sommarvärmen var flugorna konstant i såret. Problematiken var då att få såret att andas så det fick en naturlig läkningsprocess och samtidigt höll insekterna borta.

Detta resulterade i idén med en sönderklippt flughuva som sattes fast med en elastisk linda runt benet. Veterinären ansåg att detta var en av de mest briljanta lösningar han sett.

Vi började diskuterade hur man kunde vidareutveckla idén. Lösningen blev att ta fram ett format nät som kunde fästas direkt på pälsen, precis som ett vanligt plåster. Därefter vidareutvecklades och produktionsanpassades produkten till den utformningen den har idag. Detta resulterade i det sårskydd vi nu är stolta att erbjuda marknaden.

RHEVAs ventilerade plåster är en PATENTERAD och MÖNSTERSKYDDAD produkt.

Tillverkare är Cenova AB i Mjölby. Tejpen/adhesivet kommer från Stokvis Tapes i Norrköping.